Börja med att putsa köttet och ta bort fettkappan. Skär det i åtta skivor ca 2 cm tjocka. Banka ut dem med en köttklubba till halva tjockleken (tips - lägg en plastfilm ovanpå köttbiten och banka ut den med botten av en kastrull)
Vi hade även kyckling, köttbullar, revben, crostini med vitlöksost och cambozola vitlök, färskpotatissallad med halloumi, briefyllda krustader med körsbärsmarmelad, samt olika frukter
Efter några dagars (välbehövlig) rejäl vila efter nyårsfirandet var det med fulladdat matlagningsbatteri och inspirationskonto som jag gick loss på dessa parmaknyten med massor av gott
Det blev kex med Duetto (mascarpone varvad med gorgonzola), kex med chevré, jordgubbar och balsamico, krustader med het kräftröra och briefyllda krustader med körsbärsmarmelad
Våren ÄR här. Får vi fresta med en go fräsch vårbuffé fram till sommaren. Gazpachos vårbuffé Fläskfilé med soltorkade tomater Senapsrostad mandelpotatis & kapris Laxkuber med örtfärskost & kumquats Gräslökspannacotta med sikrom Rödbetor med sparris & tryffelhonung Ugnsrostade grönsaker med Limoncello Tomat & melonsalsa med mynta Parmaknyten med färskost & Chutney Hoummus på gröna ärtor …
), briefyllda champinjoner, bearnaisesås, basilikasås, krämig potatissallad och en fetaostsallad. I onsdags åt vi middag hos våra underbara vänner Jenny och Niklas
Fredag och kallt som f*n. -28 för att vara exakt. Idag håller vi oss inne, tror jag bestämt. På torsdagar har vi alltid fika med arbetslaget på eftermiddagen, så man brukar vara så mätt att man kan hoppa över middagen
Koka sockerärtor och haricots verts, skölj dem i kallt vatten. Lägg babyspenat, sockerärtor och haricots verts på fyra tallrikar eller ett större serveringsfat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.