stenmalet fullkornsmjöl av dinkel. stenmalet ljust mjöl av dinkel. Platta ut bullarna till brödkakormed cirka 12 cm i diameter och lägg kakorna på plåt klädd med bakplåtspapper
Blanda i havregryn och dinkelmjölet. Kavla ut till åtta brödkakor. Ingredienser för 8 brödkakor2 pkt jäst1 liter mjölk150 g smör2 tsk bakpulver3 msk socker3 msk farinsocker2 äggulor3 dl dinkel, fullkorn2 dl havregryn18-20 dl manitoba cream eller vetemjöl special2 tsk saltGör så härSmula jästen i en bunke. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 45 minuter. (Jag gjorde 4 brödkakor, 10 frallor och 1 tekakor istället)Tag ut en rund cirkel i mitten på brödkakorna och picka dom. 3 dl dinkel, fullkorn
Värm mjölken och oljan till 37 grader och lös upp lite av jästen i spadet häll i resten av vätskan samt de avsvalnade havregrynen, sirapen, salt och brödkryddor gör en deg med antingen enbart rågsikt eller 50/50rågsikt och vetemjöl arbeta till en ej för fast deg låt äsa i 30 min baka därefter ut brödkakor i storlek att det går 2 på vare plåt (mjöla plåten eller använd bakplåtspapper) nagga brödkakornamed en gaffel och låt jäsa på plåten i 15 min grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter tills de fått gyllene färg
Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 50 g smör 50 g Jäst 5 dl mjölk (3 %) 1 tsk salt 1 msk Ljus sirap 12 dl Vetemjöl
Det ser kanske lite tråkigt ut när de är lite "jultema" på bilden med de här brödkakorna va så goda så måste dela med mig av de receptet igen nu när jag kör en "bröd-månad" här på bloggen
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Såå igår bakade jag väldigt saftiga brödkakor. riktiga bagels ska ju kokas innan med detta e fusk. Jag ber om ursäkt om jag e otydlig med mjölet ibland i bröd
Igår gräddade jag ett bröd gjort med mycket dinkel. Ett stort saftigt bröd som idag fick sällskap med salami när vi gjorde smörgåsar till skogsutflykten
Började med min pepparkaks banan frozen yoghurt ( recept på bloggen) toppat med paulun granola och smörgåsfrukost ( brukar piffa till helgfrukosten) och fortsatte sedan med ett lugnt, och jag menar lugnt spinningpass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.