Späd med ölen till en klumpfri smet. Vi gjorde friterade lökringar för någon helg sedan. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera
Salta av och servera gärna med någon god dressing eller dippsås. Skiva lökringarna i ungefär 1½ cm och separera dem en och en och låt dem torka ovanpå en duk
Hetta upp olivolja och doppa lökringarna i frityrsmeten. Skiva löken till ringar, inte allt för tunna. Rör ihop äggula, mjöl, vatten och salt till den smet
Varför inte toppa en god hemmagjord hamburgare med egna friterade lökringar. Nu är det dags att doppa ringarna i filmjölk och va noga med att det är filmjölk över hela
Det här med frityr är en lite klurig grej. Och vem vill inte kunna göra sina egna lökringar. Fiska upp och lägg på en tallrik klädd med hushållspapper och salta lätt
hops och kärlek delar med sig av sitt favoritrecept, läs mer om Sandra Back och David Langseth. Rör ihop mjölk och ägg i en separat bunke, blanda med den torra blandningen, här gäller det att röra så att alla klumpar försvinner men inte röra så bubblorna från bakpulvret försvinner
Friterar du i kastrull kan du lägga ner en bit ljust bröd i oljan när den börjar bli varm, om den börjar fräsa och få färg med en gång är oljan tillräckligt varm
För att få en stark sås använder du tomatpuré och chili sås tillsammans med kryddor, eller mild sås använder du dig av gräddfil och pressad vitlök tillsammans med lite salt och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.