Nu börjar det ju dra ihop sig till midsommar och jag njuter till fullo av den tid som är just nu. Det är så lätt att den här vackra tiden glöms bort av att man går och väntar på semestern
Röda och gröna röror till julmaten. Först och främst vill jag tacka för alla fantastiskt fina kommentarer jag fick igår, angående mitt beslut att lägga ner min Facebook-sida
Något kryddigt, sött och lite salt är gott till glöggen. Inte för att jag får i mig några mängder av glögg (magen säger nej tack av någon anledning) men att sippa lite på den varma drycken med lite russin och mandlar är helt ok
Och jag förstår honom, skulle mitt barn bli sjukt skulle jag skicka in till sjukhuset direkt. Ja, imorse kom jag hem kvart över sju och slängde mig i sängen
Bryn i smör och olja tills kycklingen är genomstekt. Färskost med vitlök, spenat och räkor i stekta kycklingrullar med musslor i crème fraiche, champinjon curry & ingefärasås
Saftigt inkråm och allt. Hoppas den kommer tillbaka alldeles snart. Det verkar också vara ett väldigt viktigt moment i det hela där man viker ihop den mest, inte rund river och bankar och slår som en vanlig deg
Detta var grilltillbehören, förslag på rub, glaze och marinad ser ni här. Potatissallad, mangosalsa, sallad eller grillad halloumi med nektarin och pinjenötter etc
Mycket roligare tilltugg/snacks än chips och salta pinnar. Dessa var poppis och gick åt i ett naffs. Inspirerad av Vickan på Matplatsen gjorde jag ett gäng pestosnurror till fördrinksbålen på midsommarafton
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. En så god skapelse har rätten att återuppstå och den gick hem hos gästerna även den här gången
Idag ska vi minsann åka iväg på ett litet äventyr, bland annat ska vi kika på golv, för vet ni, Mr C har fått upp de nya fönsterpartierna på ovanvåningen och det är bara såååå fint och jag är såååå nöjd
Majskolvar, champinjoner, fläskfilé och så nötkött från Mats egen gård hamnade på grillen. Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.