Superlätt att laga och otroligt god är denna omelett nedan med färska tomater (som vi saknat hela vinterhalvåret då vi med tanke på miljö och klimat väljer livsmedel efter säsong), soltorkade dito, grekisk fetaost och sist men inte minst smakförhöjaren som sätter pricken över i-et
Mixa kexen till smulor i en mixer, tillsätt smält smör och blanda ihop allting ordentligt. Tryck smulorna i botten och lite upp på kanterna av springormen
Skala morötterna och om du vill skär dem till blommor genom att göra skåror längs med morötterna med en liten kniv, skär dem sedan i slantar som kommer att se ut som små blommor
Några enkla blommor i olika nyanser. Tårtan är gjord av chokladbottnar med en halloncreamchesefyllning (recept finner ni i tidigare inlägg under kategori tårta och frosting)
Strimla rödkålen fint och dela blomkålen i små buketter. Skär körsbärstomaterna i halvor eller kvartar och hacka moroten i stavar alternativt skiva i mandolin
När det var dags för midsommarfirande förra helgen gjorde jag och min syster Evelina en glutenfri gräddtårta med jordgubbar, körsbär, mynta och ätbara blommor
Skeda över dressingen och dekorera med blommorna. Dra stekpannan från värmen och blanda ned örterna. Lägg ut kålrabbin på salladen och strö över krutongerna
Jag älskar ätbara blommor till garnering. Det är fredag, isen har släppt, solen skiner, fåglarna kvittrar, svanar och fåglar leker vid sjön, Goblin har sprungit och busat i skogen, jag har levererat på jobbet, kollegorna är roliga, mysiga, trevliga och inspirerande
Dekoration färska blommor, obesprutade jordgubbar. Vaniljbottnar240 g vetemjöl [4 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 15 g bakpulver [1 msk] 300 g strösocker [3,75 dl] 5 g vaniljpulver [1 tsk] 125 g standardmjölk [1,25 dl] 100 g vatten [1 dl] 25 g citronsaft [0,25 dl] 125 g olja [1,25 dl] 165 g ägg, rumsvarma (ca 3)
Riv vitlöken och skalet på citronen, pressa ut citronjuicen och blanda med tahini och yoghurt. Tvätta de gröna bladen och slå av vattnet Toppa spetskålen med yoghurtsås, nötter och gröna blad
Jättegott och en kul variation till dom ordinarie fredagstacosen. Har aldrig gjort egen Mojito förut men nu hade vi vit rom hemma och mynta fanns i växthuset så det var bara att köra på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.