Hej på er. Hoppas att din söndag varit härlig. Jag har fått gjort en himla massa och sitter nu med lite tända ljus på bordet, dator i knät och lugn och ro omkring mig
Jag uppskattar att vi har turen att ha fyra olika årstider, vi får så mycket mer. vårens primörer, sommarens bär, höstens svampar och mustiga grytor, vinterns underbara dofter och aromer av saffran och pepparkaka, alla årstider har sitt goda och det gäller att ta vara av det säsongen och årstiden erbjuder
Sätt ugnen på 225 grader • Hacka/skiva grönsaker och korv • Stek i smör några minuter • Salta och peppra och tillsätt timjan • Lägg över i en ugnsfast form • Blanda crème fraiche och senap och häll över grönsakerna/korven • Strö över osten och gratinera i 15 minuter eller tills rätten fått fin färg • Servera med en grönsallad
Visst blir man fikasugen när solen och vårvärmen äntligen kommit. I helgen har vi fått iordning ute på terassen med möbelgruppen, parasoll och lite blommor planterade
Björnbärsskörden fortsätter och här är en jättegod björnbärskaka med mandelmassa. Ingredienser. 5 ägg2 dl råsocker150 g grovriven mandelmassa240 g(4 dl) vetemjöl3/4 tsk vaniljextrakt400 g björnbär(färska eller frysta)50 g smör1/2 dl råsockerSmörj och bröa en springform som är ca 23 cm i diameter
Blommig falukorv. Publicerad 2014-11-17 09. 53. 23 i Husmanskost,. Eller så tar ni makaroner. )Till 4 pers. 600 g falukorv½ kg broccoli (jag körde fryst)4 morötter4 dl mjölk3 msk smör2-3 msk mjölSalt o peppar o en klick senap
Min granne som bor på samma våning som mig hade fått nys om att jag bakar en del, hon hade även fått nys om mitt instagram konto och blivit helt paff över vad som försegår i hennes grannes kök
När jag såg den här månadens utmaning hos Theresia på Söta Saker, "Reseminnen", var det första som dök upp i huvudet Rhodos, och första gången jag åt Baklava någon gång i början på 70-talet
Det här är en variant på en kaka som mamma alltid gjorde när jag var liten, ni vet när andras mammor gjorde kärleksmums till utflykten gjorde mamma bärrutor - de var alltid mycket uppskattade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.