Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Hittade ett sjukt gott recept hos ICA på blomkålssoppa. ”Soppan serveras med fördel med några stänk tryffelolja…” Yummi, tänkte jag och visste att jag minsann hade en liten flaska tryffelolja hemma, som jag köpte för inte så längesen
våren är på ingång och därefter sommaren med alla fina färska grönsaker. mixa sedan soppan antingen i mixer eller med stavmixer (fungerar nog att passera genom en sil också om man har tålamod)
)Fredagsmaten bestod av en supersmarrig sallad med tomat, paprika, avokado, sojabönor och oliver och till det blev det lite salami, lufttorkad skinka och kex och ost
Servera medtillbehören. Blanda kornmjöl och vetemjöl med bakpulver, muskot, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Smörj en muffinsplåt för 12 muffins med smör. Fyll upp med smeten till 2/3 i varje form
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Låt gratängen stanna till några minuter, och servera den sedan med valfria tillbehör. Den kan ersättas med riven, lagrad, laktosfri ost om du behöver äta laktosfritt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.