Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Krydda med lite av kryddblandningen och flingsaltet efter smak
Börja med att rosta mandlarna lätt, i en stekpanna, låt dem kallna. Tillsätt vitlökspulver, sellerisalt, salt och rökolja, blanda i mandlarna, rör om väl så att alla mandlar får en hinna med äggviteblandningen
Det är något alldeles speciellt med att baka eget bröd. Den här gången testade jag att blanda ner lite torrostade mandlar och torkade fikon i degen, en kombination jag tror skulle passa sig ypperligt till ostbrickan
Problemet med filmjölkslimpa om man bor i Italien är att det inte finns filmjölk här. Och det bästa med att jobba hemifrån som jag nu gör är att jag har tid att slänga ihop ett bröd och låta det gå klart i ugnen medan jag sitter och fixar vid datorn
Likt en halvtråkig förälder som tjatar på sina barn att äta upp grönsakerna måste jag också med gnällig röst fråga – har du ätit veckans vegetariska middag än
Vi hade ett litet vänmingel med julkänsla, då bjöd vi på en varm och god äppeldryck med glöggkänsla, grönkålschips och pizzabitar med grönkål, fikon, mandel och grönmögelost
Lägg fikonen i en ugnsfast form och pensla med smält margarin. Ugnsbakade fikon. Honungsrostade mandlar. Servera glassen med lite nötkross på toppen och de ugnsbakade fikonen
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.