Tanken var att göra en blomkålssoppa, men det blev en blomkålskräm. En avacadosallad med en pepprig olivolja- och balsamico liger på toppen med lite färska örter
Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Här upplagt med smetana och vacker piplök samt kyndelblommor från Husmor Lisas örtagård. Det är osött fast kraftigt med lite ask & vulkankänsla då den ju vuxit på den svarta jorden
Borsta potatisen ren, skölj, torka och stick dem med en gaffel eller potatissticka. Servera den finhackade löken (nyss hackad), löjrommen och crème fraiche i skålar till
Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. 100 g löjrom eller stenbitsrom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.