Idag bjuds det på en kryddig och god potatisrätt från Uganda. ½ - 1 tsk piripirisås (finns i välsorterade matbutiker, kan ersättas med 1 - 2 tsk srirachasås eller liknande stark chilisås). 1 msk saft från pressad citron. ca 2 - 2 ½ dl vatten. Ha i löken och potatisen och låt det steka på ganska hög värme, i ca 10minuter, tills potatisen fått lite färg runt om. Låt det steka under omrörning i ca 1-2minuter. Låt det småputtra i ca 10 - 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk. ½ - 1 tsk piripirisås (finns i välsorterade matbutiker, kan ersättas med 1 - 2 tsk srirachasås eller liknande stark chilisås). 1 msk saft från pressad citron. ca 2 - 2 ½ dl vatten
Medelhavskosten har den senaste tiden blivit en hel del uppmärksammad ur hälsosynpunkt, och i boken Mitt medelhavskök kan man läsa om varför den goda medelhavsmaten är så bra för oss
Här kommer receptet på Köttkorv från Farmors kokbok. Köttkorv som på Farmors tid Jag fick en fråga om jag hade recept på Falukorv, när jag skrev om Stuvad Vitkål
Matproffskompisen reste till Vietnam, och hem kom hon med vietnamesiskt kaffe. Foto. A. Gott var det även om vi hade i lite väl mycket av den supersöta kondenserade mjölken på premiärsmakningen
Tillagas i 220 grader i ca 20 minuter. ca 20 minuter Se. Kasslergratäng500 gram skivad kassler1 burk ananas skivad5 dl matlagningsgrädde (vi tog den 7%)1 dl chilisåsharicot vertspeppar, paprikakrydda150 gram riven ostLägg kasslerskivorna i ugnsfast form och dela annanasen och lägg äver
Jordärtskocka välkommen i mitt kök. Koka jordärtskockorna mjuka i grönsaksbuljongen cirka 15 minuter. Det var första gången jordsärtskocka äntrade vårt kök, men absolut inte sista
Kocken måste ta på råvaran, vända och vrida på den och studera den från alla håll och kanter, - exakt på samma sätt som en sushimästare gör med ett stycke tonfisk förren han förstår huru fiskstycket skall skäras upp
Kör i din assistent (vi använde vår Kitchenaid) i fem minuter. 5 dl mjölk50 gram smör 1 blått paket jäst 1 msk socker 2 tsk salt 11-12 dl mjöl ÄggVallmofrö, blå Gör såhär. Låt degen jäsa i bunken under duk i ca 30 minuter 7. Låt jäsa under duk i 30 minuter till. 10. Grädda mitt i ugnen i 8-10minuter
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
från Västerbotten" för att den innehåller västerbottensost. Matjessilltårta från Västerbotten ca 10 bitar. 3-4 kokta ägg. Tårtan passar jättebra att förbereda 1-2 dagar innan servering. 3-4 kokta ägg
Låt allt småkoka under fortsatt omrörning några minuter. Låt fisken sjuda 10-12minuter. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. 10
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.