Nu blir det paus i glassätande och långa soffsittningar framför tvapparaten om helgkvällarna. Och så har det redan hunnit bli lördag morgon och jag och min fina äldsta - Emsen har gunggat morgongrusen ur ögonen och landat här vid köksbordet
Blanda malen oskaladmandel och övriga ingredienser till en deg. Stickan ska vara torr. Mandelflarn. Häll upp den i en skål och förvara den i kylen tills den ska serveras
Man kan öka mängden fiberhusk något om man vill ha en fastare konsistent på brödet, dock har jag personligen väldigt svårt för när det blir för stora mängder fiberhusk i bakverk/maträtter
Och så har det hunnit bli fredag sedan detta inläggs påbörjande. Att få till en glutenfri pajdeg är inte det enklaste men denna blir riktigt bra och jag har publicerat receptet här tidigare
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att man skulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
socker att strö på ytan för att de skabli knaprigare. Vispa tills det blivit ett fast marängskum. Jag uteslöt mandeln för att även mandelintoleranta skulle kunna äta tårtan men det blir vackert med gyllenbrun mandel runt om och ger extra smak åt tårtan
Det skabli väl blandat, men det gör inget om mandlarna bara blir halverade. Platta sedan ut röran i en pajform, eller springform med hjälp av en sked, strax under en centimeter tjock botten blir bra
Först ska det bli skolstart på skolans högstadiedel i morgon och sedan får vi se. Ett gammalt kapitel blir till något nytt men samtidigt som vemodet slingrar sig runt det tomma pojkrummet väger spänningsmomentet högre inför det nya vi ställs inför
Markera med en kniv en linje i mitten av kakanså blir den lätt att dela sedan. Marängbottnarna kan man baka flera dagar i förväg och förvara torrt tills den ska fyllas med vaniljkräm, grädde och jordgubbar
Man behöver inte krångla till det så mycket för att det skabliuppskattat. Om man vill kan man lägga en ruta Marabou mjölkchoklad i mitten på varje muffins innan gräddning - då blir de extra goda
Tänk på att inte vispa grädden för länge, då blir inte gräddtopparna fina. Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum, bunken ska gå att vända upp och ned
Blev supergoda och kommer bli en favorit för oss som älskar lakrits. Tog med mig en del av det överblivna sortimentet kakor hem till min vän Ramona (som för övrigt bjöd på den godaste räksoppa jag ätit på länge) och sedan hade jag, Ramona och hennes syster Jane kakfrossa tills vi knappt orkade resa oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.