Och inte blir det bättre av att man är hängig och har ont i halsen. Middagen igår stod mannen för och det blev ryggbiff med ugnsstekta morötter och en svampsås
1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Smaka av med salt och peppar. 1 schalottenlök100 g champinjoner1 dl vitt vin4 dl grädde1 msk kalvfondknappt 1 tsk kinesisk sojasalt, pepparFinhacka löken och fräs mjuk i lite smör
(publiceras ej). Tricket är så enkelt och genialiskt att jag känner mig dum dom inte tänkte på det själv - man gör en fördjupning i den torra ingrediensen (oftast mjölet) med baksidan av måttet och sedan häller man sirapen, honungen eller vad det nu är för klibbigt rakt ner i gropen
MED TORR- ELLER BOTTENREDNING. 100-200 gram färsk svamp som kantareller, champinjoner, skogschampinjoner, ostronskivling, trattkantareller, Karjohanssvamp - rensad och grovhackad (eller ca 2 dl burksvamp eller förvälld svamp)
Det roliga med dagens mat var svampsåsen - en sås min far hade älskat. Alldeles för ofta - tycker jag idag, inte då - blev det slantad prinskorv och lite lök som frästes i en panna, i med två dl vispgrädde, salt och peppar, ät med pulvermos med ett rått ägg i till
Gjut lotionblandningen i fina små kakformar så blir barsen extra vackra. Smält kokosoljan och sheasmöret i ett vattenbad i en värmetålig behållare med pip (för att kunna hälla upp massan i formar)
När slemhinnorna i luftrören irriteras får man ofta rethosta som senare blir till slemhosta. Det är irriterande att ha varit förkyld och lämnat med en envis hosta som inte vill ge sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.