6 Mars 2016. Efterrätter. Lchf Blåbärssylt. Härom dagen testede jag något nytt. Kollade Masterchef på tv en kväll, och där gjorde de sylt med hjälp av chiafrön
Inte världens vackraste bild men väldigt god sylt. Blir en stor burk. En burk blåbärssylt 400 gram blåbär 350 gram syltsocker 3 msk vatten Koka upp blåbär, syltsocker och vatten
Ingredienser Portioner. 1 liter 2 liter blåbär (à 0,5 kg) eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar 1 dl vatten 6 dl socker 1 krm natriumbensoat Lägg till i inköpslistan
Blåbärssylt är inget jag vanligtvis brukar koka av den enkla anledning att jag inte är särskilt förtjust i att gå i skogen och plocka bär (jag gillar inte att brottas med allehanda småkryp och dessutom riskera att dö av leda och tristess under tiden)
Oj vad med blåbär det finns skogarna nu, tyvärr finns det extremt mycket mygg här uppe i Uppsala i år också så man får sätta på sig långärmat med huva, tjocka byxor och massor massor av Mygga för att försöka hålla myggen borta
Jo, men det blev ett par turer i blåbärsskogen ändå. När det går att cykla fem minuter, gå tio meter in i skogen, parkera sig där och plocka ett par liter på en dryg halvtimme är det liksom svårt att låta bli
Blåbärssylt är både gott på smörgåsen och på pannkakorna och varför inte ha lite din morgonyoghurt, ett perfekt sätt för att göra din egna naturliga blåbärsyoghurt istället för att köpa en färdig variant som oftast får sin smak och färg av andra saker än just blåbär
ca. 1 1/2 liter sylt. Du behöver. 1 kg blåbär. 450 g syltsocker. 2 msk vaniljsocker. 1 citron, saften. Gör så här. Blanda samman blåbär och sockret i en kastrull
Jag gav mig ut i skogen för att hitta en massa blåbär. Jag kivades med myggen, men lät dem inte komma helt undan eftersom jag gömde mig i regnjacka med huva, myggnät och långbyxor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.