Blåbärskaka
pernillaeckerwall
pernillaeckerwall

Blåbärskaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 85 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1.5 dl filmjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2.5 dl blåbär, eller andra färska bär
  • Gör så här
  • Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund eller avlång form.
  • Smält smöret och ställ åt sidan.
  • Vispa strösocker och ägg luftigt. Tillsätt det smälta smöret, filmjölken och resten av ingredienserna – utom blåbären. Rör ihop smeten och tillsätt hälften av blåbären, rör ner dem försiktigt.
  • Fyll formen med smet och toppa med resten av blåbären.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna lite innan du lossar den från formen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.