Jag älskar att göra raw cheesecakes till dessert och fika. En annan anledning till varför jag gillar att göra raw cheesecake är för att det är så enkelt
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. En så god skapelse har rätten att återuppstå och den gick hem hos gästerna även den här gången
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går tilloch med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Här kommer recept på sesamkex och mandelkex, varje sats räcker till en plåt, med kex. Har sök och funnit två förslag på kex man kan baka med nötter eller frön
Tillsätt sedan resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop till en slät smet. Eftersom jag har mycket rabarber och blåbär så varför inte göra då en kladdkaka
-) Det fanns en massa blåbär i frysen och jag fick genast idén att göra en blåbärs-kaka. Jag och min sambo David åkte till Gävle redan i fredags för att åka till Proteinbutiken för att hämta lite bars och drickor som de var snälla nog att sponsra oss med
Och enkelt. Fyll tortillasen med kycklingröra, lägg i ugnsform med skarven nedåt. salt och peppar. Stek kyckling och paprika i stekpanna, krydda med tacokrydda (och lite vatten), salt och peppar
Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Bryn lök, vitlök och svamp. Bryn löken och champinjonerna separat annars blir det för fullt i pannan
Sök MatSkap på en bit lax och koka lite ris är verkligen snabbmat. Jag har nyligen upptäckt att Bong har nytt recept på buljongtärningar utan konstiga tillsatser
Imorse vaknade jag till en adventsprydd lägenhet, gnistrande snö ute och en helt fantastisk känsla. Igår var det storstädning, stortvättning, rensning av garderob och adventspyntning
Tillsätt rivet skal och saft från lime tillsammans med vinet. Söndagsmiddagen i går var ugnsstekt lax med en snabbt hopvispad sås av det som fanns i kylskåpet och vilken succé det blev
Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Tillsätt salt och peppar. Läs om Myllymäki på Wikipedia och bli imponerad. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.