När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad den var tidigare men ibland är det lätt att falla ur hjulet av inspiration och hälsosamma val
Har haft kalas för Elias idag som fyllt 8 år. Jösses, säger jag bara vad tiden går. Redan 8 år. Tårta ska det ju vara när man har kalas och idag komponerades denna goding
Just nu forsar regnet ner från himlen och visst kan det vara mysigt men jag vill verkligen ha värme. Jag är inte den som klagar när värmen väl kommer så jag fåååår säga att jag vill ha varmare och bättre väder
Så jättegott och så enkelt att tillaga. Till 2 pers. 1 aubergine, 2 ägg, 200 gr köttfärs, 50 gr riven mozzarella, 3 dl tomatsås, 1,5 msk vetemjöl, 1 msk riven parmesan, 1 näve hackad persilja, 1 näve hackad basilika, 1 skiva gammalt bröd, vatten så det täcker det rivna brödet, olivolja, salt och peppar
2016 har varit ett besynnerligt år. Höga berg, djupa dalar och lite där emellan. Det här året var året som började med att Calles mamma diagnostiserades med bröstcancer och kort därefter dog hans pappa
500 g blandfärs1,5 dl havregryn (Sempers 100% ren havre)2 dl havredryck1 ägg1 tsk salt2 krm malen svartpeppar1 tsk Colman´s senapspulver1 riven vitlöksklyftaBlanda samman alla ingredienserna och forma smeten till 8 st biffar
Detta är en otroligt mustig måltid från södra vilda västern, den magiska delen av USA som tämjdes sist, storslagen natur med majestätiska bergskedjor, vidsträckta öknar, brännande sol, snötäckta bergstoppar, boskapsrancher och reservat (för de vars mark stals av kolonisatörerna)
1. Koka kycklingen ca 1 time i vatten och skumma fettet från ytan med jämna mellanrum. Spara buljongen. 2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlök och koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.