Nu är det björnbärstider. Våra buskar är överfulla av svarta stora bär. Lycka. Ett enkelt sätt att ta hand om dem (förutom att bara äta upp dem rätt och slätt) är att göra sylt med hjälp av syltsocker
Här kommer min andra rätt som tillagats med blender från Electrolux Masterpice Collection. Det blev en soppa på Ramslök som nog är den godaste soppa som jag någonsin gjort, den skulle passa på vilken finkrog som helst, den toppades med knaperstekt Karl Johansvamp
1 kg björnbär. 1800 gram syltsocker eller vanligt socker. 13 msk citronsaftRensa björnbär. Mosa ihop med socker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull
Egentligen borde man koka sylt oftare, fast det blir ju liksom aldrig av. Precis som den där skåpdörren i badrummet som släppt i ena gångjärnet eller lampan i källaren som slocknat
Nu ska jag berätta om vår ramslöksbonanza. Det hela började för ett par veckor sen när vi styrde kosan mot en bokskog nära oss (nära skog i södra Skåne är relativt…)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.