Lägg ingefära, kanel och kardemumma i en kastrull ihop med socker och vatten. Det är inte var dag man får på sig det där vita nattlinnet och kronan på huvudet
Det har varit intensiva veckor det sista, men nu infinner sig julen här hemma hos oss. men nu tänkte jag titta in och försöka dela med mig av en liten mysig utflykt vi gjorde igår, och framförallt god mat som kvällen fick bjuda på
Garnering. Förvara konfekten i kylen i en burk med tättslutande lock. Funkar i och för sig lika bra utanför julmånaden som nu, men enkla och toppengoda, så dem har jag gärna på godisbordet igen i jul
Julen är av tradition en högtid när man tar fram det finaste man har och firar med lyx och överdåd. Det finns mängder med likörer och aperitifer som utvinnersin smak från mer eller mindre avancerade blandningar av kryddor
Cheesefyllningen. Garnera med smält choklad. Rivet skal och saft av en apelsin. Smält margarinet, tag från plattan, häll i den hackade chokladen och rör tills det är en slät chokladsmet
Köttbullar med kanel, timjan och apelsin. Ni kanske tycker att man ska äta de klassiska köttbullarna på julafton, det förstår jag (det tycker jag med), men om ni är trötta på dem bjuder jag här på några annorlunda köttbullsrecept ur bloggarkivet
Vi fortsätter rensa kylskåpet på julmat, note to self, köp inte så jäkla mycket mat nästa jul. Jag serverade wooken till kyckling, men det går såklart att äta den precis som den är
e våningen o ta en drinkinnan middagen. Det gäller att bearbeta sina rädslor. Hur coolt som helst var det att åka upp på Bangkoks högsta skybar 64. Det var ju bara 249 meter o jag har ändå övat mig när jag var med mamma o Bella i Rocka Faller Centre hälsade på Bella i NYC
Fräs den tunnt skivade löken påmedevärme tills den får en gyllene färg, men inte är bränd. Kladdfri menar jag i jämförelse med typ ris eller quinoa eller något annat smått elände
Här har jag utgått från receptet påmin mosters påskpaj som hon alltid gör till påsk, med ursprung i Italien, och fått ihop en riktigt god paj som fylls med rester av julskinka, ost och broccoli
På jul är det många som äter mandelmusslor med grädde och hjortron, en annan (enklare) variant är att göra en hjortrontoscamuffins som man eventuellt kan servera med grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.