Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång ugnsfast form med smör. Vispa ihop ägg, ost och grädde. Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen i formen
Fick björnkött som tack för att jag lagade mat åt JAQTs aktivitetsdag dör jaktintresserade tjejer. Jag blandade björn- och renkött för att jag inte hade så mycket björnkött
Ta fram laxen i tid så den är tinad. Kapa till så du har en foliebit som är ca 30x30cm, placera laxen mitt på och fylla på med de andra ingredienserna, toppa med en klick smör och salt/peppar
Lägg ut den kakaofärgade gröten i form av Björne. havregrynsgröt. 1kakao. 1russin. 1korinter. 1röd vindruvaHär ser du alla klipp med Smart mellis från Sommarlov
Såg programmet ”Världens bästa burgare” med Jureskog och tänkte att det där måsta jag göra. Det var avsnittet när han är i New York och gör en hamburgare med tryffelmajonäs
Att krögaren Björn Frantzén är ett matgeni betvivlar vi inte ett ögonblick. Ugnsbakad lax med kål, mandlar och citronyoghurt 4 port (nästan som Björn Frantzén)
Eftersom jag vet att I har en PT nu och försöker tänka på vad hon äter, bjöds det på nyttigt fika Jag slängde ihop en urgod mandel/bärtårta ala Björn Ferry
Skär köttet i bitar ca 2 ca stora. Bryn i smöret i stekpanna och lägg över i grytan. Stör över mjöl och häll över skyn från pannan (vispa ur med lite vatten)
Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Imorgon drar vi till fjälls på skidskytte, håll tummarna för att vi får fint väder. För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.