Jag är annars lite överkänslig när det kommer till potatisrester. Om man har njutit av potatis med feta och ruccola den ena dagen, och det blivit potatisar över, kan dessa någon dag senare fördel användas i en sådan anrättning
Hittade ett recept av Paolo Roberto och mer italienskt än så här är svårt att få utan att vara i Italien - till och med basilikan är egenodlad med fröer från italienska Franchi
Tänk på att salt framhäver de andra smakerna. Nyp till med ena handens tumme och pekfinger en korvlängd in på fjälstret och med den andra handens tumme och pekfinger ytterligare en korvlängd in
Inget fel med att äta godis ibland, och för den delen inget fel med att sålla bland e-nummervarorna – men var finns helhetsbilden när vi springer oss trötta för att undvika ett emulgeringsmedel men glömmer bort att äta en balanserad kost med bra livsmedel som grund
(Klicka på första bilden för att påbörja bildspelet, använd sedan piltangenterna). På Cirkus i Stockholm hölls igår den sjätte upplagan av Restauranggalan
Det i första hand är en överlevnadsinstinkt som talar. De flesta av oss har svårt att stå emot frestelser i form av mat - även om vi har bestämt oss för att inte äta merännödvändigt
Ingredienser1 del groddbart vetevattenReceptBlötlägg vetet över natten så att vattnet kan omfamna all frön och så att alla enzymer aktiveras. Av degen forma en limpa 1,5-3 cm hög, 10 bred och valfri längd. Vid middag vänd limpan och låt andra sidan torka på eftermiddagen (eller lägg i torkugn/ugn på låg temperatur i 10-16 timmar, vänd efter halva tiden)
Jag har tänkt göra lite olika julgodisar som man bjuda gästerna på. Här kommer en gammal favorit. Ha sedan i vetemjöl och salt och vänd till sist ner chocolate chips
Idag har jag legat hemma i sjuksängen, men familjen måste ju ha mat ialla fall. Och eftersom det var träningar idag och maken kom hem sent så blev det en klassiker
Man kan ha samma tillbehör och sås, kan inte bli mycket bättre än detta om ni frågar mig. Det här receptet var också nedskrivet på en lapp hemma hos mor och far
Häll över i gratängform, strö över ost och kör gratängen ca 15 min i ugnen tills den får fin färg. Kökströst när den är som bäst - krämig, smakrik och rykande varm med smak av jordärtskocka, morot, lök, vitlök och så klart potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.