Blanda olivolja, balsamvinäger, socker, salt och peppar (dressing)och smaka av. Ta bort de grövsta stjälkarna från rucolan eller spenaten, bryt dem i lagom stora bitar, skölj i rikligt med kallt vatten, låt dem rinna av och torka på en kökshandduk
Krydda med svartpeppar och strö på hyvlad parmesanost. Blanda vinäger och olivolja och ringla över. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden. 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I
Krydda med svartpeppar och strö på hyvlad parmesanost. Blanda vinäger och olivolja och ringla över. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden. 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I
Ringla över lite balsamicokräm och hyvla över rejält med parmesanost. Grilla köttet på en sida i taget medan glöden är ganska varm (se upp, olivoljan gör att det kan flamma upp)
400 g spaghetti 200 g kantareller 200 g rödgul trumpetsvamp 0,5 gul lök, finhackad 4 klyfta vitlök, tunt skivade 1 dl vispgrädde 30 g rucolasallad 1 dl parmesanost, nyriven 1 citron, rivet skal från olja, till stekning smör, till stekning salt svartpeppar
Ta bort soppan från plattan och kör med mixerstav till slät konsistens. Skölj och hacka purjolöken. Sätt tillbaka soppan på värmen och häll på grädden, rör om och krydda med salt, svartpeppar och häll i riven parmesan
Lägg över kasslern i formen med potatisen och löken. Servera med en god sallad. Strimla sendan löken i den storlek man vill ha, jag vill ha lite större bitar så jag delar den på hälften och sedan skivar den i bågar
Smaka av såsen med honung, salt och svartpeppar. På högersteget bestämde jag mig för att baconet från Gårdsbutik Thuresson skulle användas tillsammans med lite av mina hemmagjorda soltorkade tomater
AVsluta med att vända i räkor och rom samt smaka av med nymald svartpeppar och salt. Söndagslunchens förrätt blev en svensk klassiker med en enkel liten tvist, i form av en smakrik ost
Ta ut och riv över rikligt med parmesan, strö över hackad rosmarin och ringla över tryffelolja. Man kan välja ifall man vill stänga grillen med locket eller öppna den helt så att man får två grillplattor på en och samma gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.