45 min
på 200 grader Blanda ihop alla ingredienser till biffarna i en skål, lättast att göra det med händerna. Dela i 4 och rulla till bullar, sedan platta till bullarna till runda biffar. Stek några minuter på varje sida på medelhög värme i smör eller olja, sänk sedan värmen och stek klart med lock på.
)Det finns fantastiskt många bloggar med diverse olika recept. Krydda med salt och svartpeppar. Jag kryddade inte med salt och svartpeppar, tyckte att smaken blev mycket smakrik ändå
Biffarna blir så saftiga och är packade med smak. Det som är så bra med färsbiffar (förutom att det är himla gott) är att man kan slänga ner lite vad som helst
I torsdags var det pappas tur att laga middag och då plockade han fram en riktigt bra kokbok som lätt glöms bort, Bonniers stora kokbok med underbara beskrivningar, bra tips på variationer, härligt pedagogiska recept och lite kuriosa
Kristi himmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades med sin farsa, nja inget vi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat med klassisk husmanskost, här i form av en färsbiff med stekt lök och en riktigt god fet gräddsås
Servera med nykokt ris. En enkel asiatisk rätt ska gå snabbt att slänga ihop. Det är oftast därför allt är strimlat, för då är inte tillagningstiden så lång
Skölj ur stekpannan med vattnet och häll över i en skål. Ta upp biffarna och låt dem vila övertäckta på en tallrik någon minut medan du gör klart skysåsen
Platta ut biffarna lätt med knytnäven eller flatsidan av en kniv. Inte med något taggigt föremål. Salta och tag några tag med vitpepparkvarn över biffarna
Vi firade också med att köpa lite fint kött. Idag blir det därför en Svensk klassiker, Biff med Lök. Tillagad på ett lite nytt sätt, med champignoner och rödvinssmörsås, där löken får puttra mjuk
5 rödlökar 8 jordärtskockor, stora 350 g biff, ekologiskt gräsbeteskött 2 dl rött vin 1 msk koncentrerad kalvfond majsstärkelse, att reda med grovt salt, att ugnsbaka grönsakerna i olja, till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.