Beurre Blanc, eller smörsås, är en god och enkel sås som kan serveras med fisk eller grönsaker. Beurre Blanc kan även användas för att pochera fisk eller skaldjur (ex
Vill du ge din smörsås en bearnaise-karaktär fräser du lite schalottenlök, tillsätter lite vinäger och hackad dragon och använder detta när du gör äggblandningen
Blanda väl vetemjölet med smält smör. Häll i vattnet, vari saltet fått smälta och rör om duktigt. Tillsätt slutligen en legering ( blandning ) av äggula och grädde
1 paket petit beurre kex. 1 paket petit beurre kex. En kaka som jag smakat några gånger hos min fina A och för några dagar sedan bakade jag den tillsammans med sockerkaka när vi skulle få gäster
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1/2 dl torrt vitt vin 2 dl grädde 75 g rumsvarmt smör salt och peppar citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.