Hacka saltade jordnötter och blanda med jordnötsmör. Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Utbildningen var inte så lång, men det där med tågtider är ju en historia för sig. Jag förtärde en älgfärsburgare med cheddar, smörstekta kantareller och ostkräm, samt sötpotatis pommes
Den här varianten är gjord med matlagningsgrädde, vilket gör den extra barnvänlig i smaken. Fräs löken tillsammans med den rivna morötter tills de börjat mjukna
Man kan förstås välja att försöka efterlikna traditionella smaker på biffar och sås, men jag föredrar att göra det medvetet annorlunda – dels för att jag inte försöker kamouflera något (det har aldrig funkat de gånger jag faktiskt försökt), dels för att jag tycker det funkar bättre att anpassa kryddning och proportioner efter råvaran
Smaka av med mera kryddor eller tomatpuré om det behövs. Servera med ett grovt helkornsbröd. "Går hem hos barnen" stod det på tvärs över bilden till det här receptet i Expressens bilaga "118 GI-recept"
Oftast slutar det med att jag får hjälpa med att hälla ingredienser i bunke och sedan därefter får ta hand om resten men det brukar vara glada miner och kladdiga fingrar
Hela poängen med den här soppan är att man blandar sin egen portion vid bordet. Vill man kan man se till att innehållet i skålarna är varmt -men har man unga gäster är det ganska lagom att stoppa rumsvarma eller svala ingerdienser i soppan -så blir det inte för varmt och man slipper gråt scener med brända tungspätsar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.