Igår bakade jag den medfetaostoch rödlök. Den bara finns där och är medgörlig, söt och läcker. Det jag älskar med sötpotatisen är att den blir god hur man än behandlar den
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaostoch grovhackad persilja
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaostoch grovhackad persilja
Pensla snittytorna och skalet med oljan. Borsta och tvätta potatisarna väl. Salta och peppra. 3 sötpotatisar, medelstora. 1salt och peppar. 1150 g fetaost. 1Toppa potatisen med smulad fetaostoch oliverna. 1Garnera med örterna och ringla över jungfruoljan
Vår Linus är iväg på datakväll med några killar från klassen och ska sova över. börjar komma i den åldern nu när det är roligare att vara med kompisar än hemma med sina mossiga föräldrar
Har man bråttom nån dag ska man kanske inte ge sig på denna rätt för det är lite pyssel och det tar tid i ugnen, men känner man att tiden finns och man vill äta något supergott med det där lilla extra tycker jag verkligen ni ska testa detta, så himla gott
Ta en vass kniv och stick små hål i kotletten, peta in en klyfta i varje hål. Vill du ha en sås till kan du sila av skyn från formen och koka upp med lite vitt vin och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.