1 gräslök,
till dekorationSmält smöret i en kastrull och låt det sedan svalna. Vispa upp ägg, mjölk och grädde för hand. Rör ihop grahamsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver och vispa ner i ägg- och mjölkvispet. Tillsätt olja och det avsvalnade smöret och rör till en slät, lite tjockare smet. Riv västerbottensosten och vänd ner i våffelsmeten. Hetta upp järnet. För att få så frasiga våfflor som möjligt så penslar jag alltid järnet med smör innan smeten hälls i. Häll i lagom med smet och låt grädda ca 2-3 minuter tills gyllene. (Har man inget belgiskt våffeljärn och tillagar i vanligt järn, blir det såklart fler våfflor och kortare gräddningstid) Ta upp våfflorna från järnet och lägg på ett galler. Lägg in i ugnen fram till servering på ca 90-100 grader så dom håller värme och krisp tills det är dags att servera. Preppa våfflorna med syrad grädde (smetana), löjrom, finhackad rödlök och lite gräslök som dekoration, servera direkt!
Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Vispa sedan ner lite mjölk, apelsinjuice och olja i taget, gärna med en ballongvisp
Bryn sedan köttet, krydda med salt och peppar. Servera med valfria tillbehör, t. Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.