Belgiska grahamsvåfflor med löjrom, syrad grädde och rödlök
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör, smält och avsvalnat
  • 12 ägg
  • 14 dl mjölk
  • 11 dl grädde
  • 13 dl grahamsmjöl
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 krm salt
  • 14 tsk bakpulver
  • 12 msk mild olivolja (alt rapsolja)
  • 12 dl västerbottensost, riven
  • 1 löjrom
  • 1 smetana (syrad grädde)
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 1 gräslök, till dekorationSmält smöret i en kastrull och låt det sedan svalna. Vispa upp ägg, mjölk och grädde för hand. Rör ihop grahamsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver och vispa ner i ägg- och mjölkvispet. Tillsätt olja och det avsvalnade smöret och rör till en slät, lite tjockare smet. Riv västerbottensosten och vänd ner i våffelsmeten. Hetta upp järnet. För att få så frasiga våfflor som möjligt så penslar jag alltid järnet med smör innan smeten hälls i. Häll i lagom med smet och låt grädda ca 2-3 minuter tills gyllene. (Har man inget belgiskt våffeljärn och tillagar i vanligt järn, blir det såklart fler våfflor och kortare gräddningstid) Ta upp våfflorna från järnet och lägg på ett galler. Lägg in i ugnen fram till servering på ca 90-100 grader så dom håller värme och krisp tills det är dags att servera. Preppa våfflorna med syrad grädde (smetana), löjrom, finhackad rödlök och lite gräslök som dekoration, servera direkt!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.