Ställ kycklingen på gallret och grilla kycklingen via indirekt grillning i ca 45-70min tills kycklingen är klar, Vi brukar ta ett snitt i lårbenet och kolla så att köttsaften är vit och klar
-)Stick hål i ölburken på sidorna (ovanför ölen). BEERCANCHICKEN 4 pers. 1 kyckling ca 1,3 kg 1 burk öl, 33cl 1 kvist färsk rosmarin 1 kvist färsk dragon några kvistar färsk timjan 100 g smör ½ citron ½ dl olivolja salt och peppar 3 vitlöksklyftor ½ chilifrukt, urkärnad 2-3 dl creme fraiche till sås
Vidare serveringsförslag, bbq-sås, salsa, majskolv o s v. Gjorde beercanchicken häromkvällen. Kycklingen träs sedan över en 33 cl-halvfull ölburk som är fylld med vitlök och örter. 2 st vitlök solo, (eller 2-3 klyftor till varje kyckling). Gnid in varje kyckling med 2-3 msk rub. 2 st vitlök solo, (eller 2-3 klyftor till varje kyckling)
Det här är bra mycket enklare än vad man kan tro, och framför allt är det bra mycket godare. Man bör kunna göra det i en ugn, men vi rekommenderar att kycklingen tillreds i en klassisk kolgrill
I sommar har den stora grillfavoriten varit Beercanchicken - kyckling på ölburk. ----------. Olof anser att Per Morbergs bok Morberg grillar är en helig skrift, och gör Beercanchicken till stor del utifrån Pers recept i ovan nämnda bok
Gnid in den kycklingen med salt, peppar och bbq-sås. Beercanchicken (4-5 portioner). 1/2 dl bbq-sås. Grilla kycklingen under lock 45-60 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C vid benet där klubban sitter fäst vid skrovet. Beercanchicken (4-5 portioner). 1/2 dl bbq-sås
MarinadlagKoka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig. Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes
1 kyckling (ca 1-1,5 kg). 1 kyckling (ca 1-1,5 kg) 1 ölburk, 33cl 4 förkokta majskolvar. Tänd grillen för indirekt grillning (försök hålla ca 150 grader)
Grilla under lock i 1-1 ½ tim tills innertemperaturen vid låret är 82°. Gör så här Lägg kol eller briketter i en vid ring på en grill med lock, gärna klotgrill
-) Passade perfekt nu när jag hade tänkt att testa en "beercanchicken" igen. Beercanchicken är helt enkelt hel kyckling som man trär över en halvfull ölburk
Använder du färdig BeerCanChicken kan du hoppa över detta steg. BeerCanChicken. Grilla ca 1-1,5 timmar med grill-locket på. 1 kg kyckling (BeerCanChicken)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.