Som så många andra högtider så tycks semmelsäsongen starta tidigare varje år. Själv såg jag säsongens första semlor redan i mellandagarna i Thelins skyltfönster…
Kladdkaka de lux. Det här är en riktigt mumsig kaka med mäktig chokladsmak. Om den inte behöver vara glutenfri så kan du använda vetemjöl istället för mjölmix
Mördegsbotten. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter
Mördegsbotten. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter
För att göra en "de lux" bestämde jag mig för att dubbla receptet och baka ut 3 större runda bottnar (istället för att baka den i långpanna). ) Rice crisp tårta de luxMarängbottnar (3 st)8 äggvitor4 dl socker6 dl rice krispiesÄggkräm4 äggulor1 dl socker1 dl vispgrädde100 gram smör, rumstemp
En flaska yaconsirap är det senaste tillskottet i kategorin "konstiga ingredienser" i skafferiet. Den köpte jag tillsammans med lite annat smått och gott från Råvarubutiken
10-12 färska lasagneplattor 600 g blandfärs smör, att steka i 1 gul lök, riven 2 klyfta vitlök 400 g krossade tomater (eller passerade tomater) 0,5 dl chilisås salt peppar olivolja, till formen 3 dl mozzarellaost, riven färsk oregano, att garnera med
fredag, den 18 augusti 2017, kl. Bounty de luxe Ingredienser 1 burk karamelliserad mjölk 1 påse (200 gram) kokos 2 msk florsocker 1 stor nypa flingsalt 300-400 gram choklad Valfri topping (jag valde crunchy från dr Oetker, funkar även toppen med kokos eller strössel) Gör såhär 1
Ibland lyckas man när man experimenterar och ja den här gången blev det en fullträff. Saftiga bottar som omfamnas av en söt cream cheese frosting och kanderade valnötter på toppen
Chokladkräm. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden lätt. Tillsätt den smälta chokladen och fortsätt vispa till ett fast skum
Lagom till Lucia bjuder jag på världens bästa lussekattsrecept. Jag kom över det här receptet för sex år sedan, när jag skulle fira min första jul som mamma
Flygande jakop är för många en klassisk 80-talsrätt. Men som funkar bra även idag. Det är även ett recept som går att variera på många olika sätt, så här lagar jag min flygande jakop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.