Recept vaniljkakor. Recept vaniljkakor. Baka på 175 grader i mitten av ugnen, ca 8-10 minuter. Så här års känns det som kalasen är lite tätare och tillfällen att fira kommer lite oftare
Hälften av mördegen ska tryckas ut i en smord långpanna (ca 30x40 cm) - fast jag tog nästan 2/3 av degen som jag tryckte uti långpannan och sparade 1/3 att "strössla över"
Kakan blir bara godare om man bakar den dagen innan servering och klarar sig fint i kylen i 4-5 dagar. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm. 4-5 dagar C. 12-14 bitar vanilj
Igår hade jag lite besök. Så jag bakade denna kakan på förmiddagen. Den är rätt go faktiskt och jag gjorde ju den för några veckor sen till målaren som målade om köket
Inlägget Krempita- Vaniljkaka dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Krämig vaniljkaka med frasig smördeg. Krempita är en mycket populär och omtyckt kaka från Balkan
Strö på mandelspån och grädda mitt i ugnen i ca 35-40 min. Nu är det inte många dagar kvar till midsommar, och jag har kollat väderappen varje dag för att ha koll på vädret
För fler goda recept - Följ mig på facebook HÄR >>. Jag fick ett tips om ett recept på vaniljkakor som man bakar genom att rulla kakdegen till små rullar, de skär man sedan upp i bitar
-)Det är så kallade Sugar cookies och det är tänkt att man sedan skall lägga glasyr på dom. Ni måste bara gå in på hennes hemsida och titta på hennes underbara dekorerade kakor
Det här är dessutom ett bra grundrecept om man vill göra cookie-pops (kakor på pinne) eller om man vill dekorera kakor med marsipan/sugarpaste eller kristyr
1-2 msk vaniljsocker. 1-2 msk vaniljsocker. Det här blir en favorit för alla som bjuds. Det blir också mitt bidrag till januari månads sötsak MJUKA KAKOR
Mellandottern som är 13 år ville baka något och jag föreslog denna vaniljkaka, hon är väldigt noggrann när hon bakar inte alls som jag som oftast hafsar till mina bakverk
I veckan blev jag påmind av en som hade bakat denna kaka efter hittat recept på bloggen. Tänkte det var länge sen, så idag på morgonen så fick det bli denna kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.