500 gram
färs, 2 msk basilikapesto, 1 msk dijonsenap, 1 ägg, 2 finrivna morötter, 2 krm vitlökspulver, 1 tsk salt, 2 krm peppar. Blanda samman ordentligt och forma till järpar – in i ugnen på 200 grader runt en 15-20 minuter Ingredienser tomatsås: 1/2 tetra krossade tomater, 2/3 tsk salt, 1/2 dl kokosmjölk, chilipeppar, hackad ramslök (eller vitlök eller lök) och 1 näve färska körsbärstomater. Koka upp allt utom de färska tomaterna tillsammans i en 5-10 minuter – lägg i tomaterna samtidigt som du tar av såsen från plattan.
Jag har sett att de nyligen också kommit med en ketchup. Servera lammfärssåsen med valfri pasta, en driva nyriven parmesan eller pecorino, och fräsch sallad
Salt & peppar. Soltorkade så är ridderheims favoriten, för att inte tala om den marinad/olja dom ligger i som är perfekt att dressa salladen med eller tillsätta i såser, dip, röror mm
Hacka gullök och vitlök och chilin, stek på medelvärme så att de blir mjuka, men inte bruna. Klipp lite persilja över och servera med pasta, nyriven parmesanost och en härlig sallad
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Men det blir oftast med röda linser, eftersom de går snabbast att koka. Men eftersom det alltid är kul med lite omväxling testade jag den här gången att göra såsen med gröna linser och en ny (för mig) ingrediens
Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori. Hade som vanligt ingen handlingslista eller veckomeny, så fick väl med mig ungefär hälften av vad jag hade tänkt
flingsalt & svartpeppar. Det blev en smakrik kycklinggryta som vi åt med färsk pasta. Så en timme med hjärtat i halsgropen, när hon och de andra gymnasterna gjorde volter och annat spännande
Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.