Fördelen med lax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment. Att stå och skala och hacka ingredienser till en sallad, samtidigt som jag panerade och stekte fisk, det var nästan för mycket
Jag experimenterar ofta och det är sällan jag gör om samma recept fler än ett par-tre gånger. Men vissa kombinationer står sig i längden och jag gör samma recept om och om igen
Den här gången testade jag marinad med japansk soja, ingefära, citron och lite salt och rullade sedan laxkuberna i sesamfrön strax innan jag stekte dem i olja
Servera kycklingen med bulgursallad och tzatziki. Salt och peppar. Blanda med grekisk yoghurt. Blanda en marinad av olja, soja, tomatpuré, sesamolja, honung och sambal oelek
Jag köpte således med mig en naturell tofubit hem och började scanna - vad som tycktes vara - hela internet för att hitta inspiration till vad jag kunde göra med den
Servera de kokospanerade spättafiléernamed mangosalsa och blomkålsris. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.