1 Daim
(krossad)Så här gör du 30 minuter Smält smöret och krossa digestivekexen. Blanda ihop i en bunke. Bred ut kexblandningen i en pajform och ställ in i frysen, minst 15 minuter. Ta ut pajdegen och häll över dulce de leche. Bred ut så den fördelas jämnt över pajbottnen. Skiva bananerna och lägg dem över pajen. Vispa grädden och bred den över bananerna. Lägg på ett till lager banan på grädden om du vill. Hacka daimen och strö den över grädden. Klart! Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
Receptet på det fluffiga skummet hittade jag hos Dansukker, men efter att ha misslyckats efter första gången (skummet blev inte fast) så gjorde jag om tillvägagångssättet
Krossa hallonen lite lätt om du använder frysta (enklast att banka på påsen lite) och rör ner dem – smaka sedan av om det är lagom sött, ta annars lite mer florsocker
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.