Medskinkröra >>. När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Idag hade vi egentligen fullspäckat schema, med kalas och andra småsaker som skulle fixas, mne så blev kalaset inställt och plötsligt dök det upp en lucka
Fördela på bakpotatisenoch. Bakpotatis. garnera med lax, citron och dill. Toppa med röra. Jag har nog ätit det ute på krogen vid några tillfällen men hemma har jag nog inte gjort det sedan min ungdom, och då vill jag minnas att potatisen inte ens var färdigbakad
Efter att jag hade gjort den här salladen till min helstekta blomkål igår, hade jag quinoa och linser i kylen, och genom att blanda dem med lite extra ingredienser fick jag till några vegetariska biffar
Häll dressingen över salladen och blanda runt. ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål1 granatäppleen halv citronen näve hackade nötter eller mandelOlivoljasalt och pepparStrimla kålen och lägg den i en stor fin skålDela granatäpplet (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar. Låt stå i ungefär 10 minuterHacka nötter och toppa med dem precis innan servering
Jag har alltid tyckt om de sura godisarna, saker med citrussmak och så vidare. Här är i alla fall receptet på den här underbara, gröna ochsyrliga skapelsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.