56 Jag
befinner mig i en riktig bakperiod just nu och då står brödbakning högst upp på listan
4 dl
vetemjöl
3 dl
grahamsmjöl
3 dl
rågsikt
4 dl
blandade frön
4 tsk
bikarbonat
0.5 dl
rapsolja
0.5 dl
mörk sirap
1 liter
filmjölk
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, fröer, bikarbonat och salt i en stor bunke. Rör ihop olja, sirap och filmjölk och rör ner i mjölblandningen till en jämn smet. Fördela smeten i två smorda avlånga formar (smörj med lite rapsolja)
Är inne i en bakperiod och jag gillar ju att testa fram egna varianter, eftersom jag försöker undvika socker och mjöl så kommer här en lite nyttigare variant som blev riktigt bra
Den här pajen har jag gjort minst tio gånger. Den är gudomligt god. Frasig, söt och alldeles underbar. Idag fick vi finbesök av barnens kusiner med föräldrar så då bakade jag denna goda paj och kanelbullar
Julen smyger sig sakta men säkert på och det är helt klart den mysigaste bakperioden på hela året. Alla dofter som fyller hemmet under julbaket är så ljuvliga och man får en sån varm och harmonisk känsla i kroppen
Hittade ett recept jag sparat lääänge utan att testa. Så nu när jag är inne i en bakperiod har jag bakat dessa att njuta av i helgen, men även frysa in och ha efter träningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.