I dag har det både bakats mjuk paleopepparkaka och valnötsbröd. Nu är det inte många dagar kvar till julafton och många har fullt upp med att planera och förbereda julmaten, så även här Under vårt tak
Vi heter Jenny och Magnus och driver bloggen ”Under vårt tak” som är en Paleoblogg, vi skriver om vad Paleo är för oss och vad livsstilen inneburit för våra liv – självklart lägger vi också upp en massa recept på ren och naturlig Paleomat
För det har vi gjort i vår släkt sen medeltiden då mormors farmors anfader kom hit från Paris. Med kanel och lite vaniljsocker så blir kakan julig, precis som den sig bör
Koka upp smeten under omrörning. Ännu en variant på den älskade kladdkakan - det knäckiga täcket av cocos tillför ännu mer saftighet och gifter sig fint med den rika chokladsmaken
Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu. Man sätter Dumle (chokladöverdragen kola) på en plåt och gräddar i ugnen och vips har man en kaka istället för en godis
Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra. Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan
Ett hett tips är att använda silikonform när ni baka, det underlättar mycket för att få en fin kaka. Ja här har det bakats sockerkaka, både igår och idag
När jag var liten var jag verkligen ingen grötmänniska. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Godmorgon gott folk. Här är man uppe före tuppen. Jag ska operera min tumme i Umeå idag klockan 9, så strax kommer min chaufför Cicci och ska hämta upp mig
Hemlagat knäckebröd är ju så himla gott. Tyvärr är det inte lika kul att kavla. och hemlagat knäcke måste kavlas och kavlas och kavlas och kavlas lite till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.