Rulla sedan ihop varje del till en boll och pressa ut dem när du lagt dem i pannan, snabbt innan de hinner börja tillagas, du vill inte pressa ut alla köttsafter och bara få en torr pannbiff i mitten av brödet
Jag tyckte att de blev lite stora om man tog en hel dumle så jag testade att dela en dumle mitt itu innan gräddning och tyckte att den storleken blev mycket bättre
När vi ändå skulle äta bakad potatis till middag så passade jag på att göra en röra till. Skär ett kryss i skalet när de är klara och tryck ihop potatisen så att den öppnar sig
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Hemlagat knäckebröd är ju så himla gott. Blanda alla torra ingredienser och ha i vattnet. och hemlagat knäcke måste kavlas och kavlas och kavlas och kavlas lite till
Låt svalna någotinnan uppskärning. Det finns få brödrecept som blir så lyckade som de med filmjölk i. ) Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke
Låt chokladen svalna ytterligare innan du skär kakan i bitar. Den här premiäromgången skall jag bjuda på till ”dessert” efter kvällens champagneprovning med knytkalas
Gurkmeja kan man alltid ha i, det är nyttigt och gör färgen på röran mer intensiv. I Söndags åt vi bakade potatisar till middag och även om varm nybakad potatis med vitlöksmör är det bästa som finns så är det även gott att ha något lite mer matigt till
Gör under tiden fyllningen genom att blanda alla ingredienser med en gaffel i en skål. Foto ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter
Bronco har ”förbrukat” vår dörrmatta så en ny sådan behövs också införskaffas, sen ska vi ta en promenad med honom vid Kalmar slott innan sedvanligt restaurangbesök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.