Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Kommer absolut att bakaigen, på exakt detta vis. Det här brödet kom till när jag ville göra en filmjölkslimpa till middagens soppa, men saknade både filmjölk och bikarbonat
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Lägg saffran i cognacen och låt stå. Smält chokladen och doppa biskvierna. Sätt ugnen på 175 gr. Bred smeten på biskvibottnarna och ställ sedan kallt minst 1 timme
Om man ska göra det måste man (antagligen) vara helt säker på att kakan svalnat helt och hållet, tvätta ur och torka formenordentligt innan man lägger tillbaka kakan, annars fastnar den och DÅ blir det riktigt svårt att få loss den
Den här godingen skulle jag rekommendera till påsk. Toppa med små chokladägg istället för kanderade nötter om du vill ha den ännu påskigare, eller kanske en lyxig chokladhare från Lindt
Lägg saffran i cognacen och låt stå. Smält chokladen och doppa biskvierna. Sätt ugnen på 175 gr. Bred smeten på biskvibottnarna och ställ sedan kallt minst 1 timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.