Servera med. Mosa ihop feta, ädelost och yoghurt till en smidig röra. Täck bottnarna med salladsblad, lägg på tomater, basilika och salami och lägg på locket
Ta upp dem med hålslev. Bagels är ett lite lyxigare portionsbröd som jag bakar några gånger om året. Både maken och ungarna älskar bagels så jag tror inte att de blir allt för besvikna över att inte få någon tårta
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Arbeta degen väl med maskin. Ta upp "ringarna" med hålslev och lägg dem på bakplåtspapper. Pensla med uppvispad äggvita och strö på sesamfrö eller vallmofrö
Sprayade rejält med vatten/äggvita/salt/sirapsblandning för att få bagelskänslan till trots. Sen sprayade jag med min specialblandning och ställde in i ugnen
Pensla alla bagelsmed uppvispat ägg och toppa med sesam- eller vallmofrön. Nyckeltipsen är att knåda degen ordentligt, inte överjäsa degen och vara noga med kokningen
Lägg över dem på plåten med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggvita och strö över valfria frön (kanel & russinbagels ska bara penslas med äggvita, alltså inga frön)
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg ut på bakplåtspapper och pensla med äggula. Borta bra men hemma bäst. Eller vi är nästan hemma. Igår kom vi till Ürgüp, där mamma kommer ifrån, och ska stanna här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.