Fukta händerna i kallt vatten och forma degen (den är lite lös - men var inte rädd, det ordnar upp sig i ugnen) till en bagel och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Ta upp dem med hålslev. Bagels är ett lite lyxigare portionsbröd som jag bakar några gånger om året. Det känns lite märkligt att koka ett bröd innan det gräddas men kokningen ger den där härliga, glansiga, sega ytan som är karaktäristiskt för en äkta bagel (de är förresten väldigt goda att rosta)
Fukta händerna i kallt vatten och forma degen (den är lite lös - men var inte rädd, det ordnar upp sig i ugnen) till en bagel och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Arbeta degen väl med maskin. Ta upp "ringarna" med hålslev och lägg dem på bakplåtspapper. Pensla med uppvispad äggvita och strö på sesamfrö eller vallmofrö
Sprayade rejält med vatten/äggvita/salt/sirapsblandning för att få bagelskänslan till trots. Sen sprayade jag med min specialblandning och ställde in i ugnen
Pensla alla bagelsmed uppvispat ägg och toppa med sesam- eller vallmofrön. Nyckeltipsen är att knåda degen ordentligt, inte överjäsa degen och vara noga med kokningen
Lägg över dem på plåten med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggvita och strö över valfria frön (kanel & russinbagels ska bara penslas med äggvita, alltså inga frön)
I helgen har jag bakat bagels som vi har ätit till frukost och de blev riktigt goda, sådär lite sega på ytan och med lite tuggmotstånd och toppade med smaskiga frön
Koka upp rikligt med vatten i en vid kastrull. Det går lätt med hjälp av till exempel ett par slevar. Fiska upp bröden med hålslev och lägg tillbaka på den papprade plåten med finaste sidan upp
Ta upp bröden med hålslev och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bagels – gör så här. Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i ljummet (37°) vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.