Gör hål i auberginerna med en gaffel. BabaGhanoush. Lägg de i en stor skål med kallt vatten. auberginedipp, aubergineröra, babaghanoush, libanon, tapas & meze
Kavla ut en bulle i taget, gärna med kruskavel. degen med kummin, anis, fänkål m m. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida
Det här snabblagade brödet fixar man på nolltid, tex en morgon när man upptäcker att brödet är slut, eller medans soppan puttrar på spisen och man blir sugen på nybakat bröd (kan tipsa om den HÄR goda sötpotatissoppan)
Äntligen fredag idag och dessutom en fredag med strålande sol och klarblå himmel så det känns skönt. När man vill äta nybakat bröd till frukost och inte har tid att vänta på att degen ska jäsa är det här ett jättebra och snabbt recept på ett stekpannebröd
Skär skåror i auberginerna med en kniv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Hacka auberginerna i en matberedare tillsammans med färskost, vitlök och tahini
Tillsätt smöret och fördela det i de torra ingredienserna med fingrarna eller en gaffel. Scrollade igenom massa bilder i morse och hittade detta recept på stekpannebröd som jag var tvungen att prova
Kavla ut varje bit till en rund kaka, gärna med kruskavel, annars nagga kakorna med en gaffel. Grädda kakorna 1 1/2 minut på varje sida i en torr, medelvarm stekpanna
Ett snabbt bakat och gräddat bröd med bikarbonat istället för jäst. Stekpannebröd, eller Stompa som det tydligen också heter, var något helt nytt för mig tills i förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.