Lägg körsbärstomater (med lite olika färger), i en ugnssäker form. Hacka och strö över tre klyftor vitlök, en kruka basilika och en färsk chilipeppar (ta bort kärnorna ur chilin innan du hackar den)
 Medelhavskost och Slowfood när det är som bäst. Bo får mig i program efter program, att vilja laga naturlig mat med alla slags olika grönsaker och långkoka kött
Förra helgen firades morsdag med att besöka några av Madarundans matproducenter. Madarundan är ett samarbete mellan småskaliga producenter, restauranger och kommuner i Nordvästra Skåne med fokus på närodlad och kvalitetsmedveten mat
Smaka av med vitt vin och fond. Strö över citronpeppar, salt och strimlad purjolök. Servera med kokt potatis eller som vi gjorde ångkokta morötter och potatis
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Krydda 4 skinnfria portionsbitar lax med salt och nymalen svartpeppar. Smaksätt såsen med 2 msk tomatpuré och ytterligare lite salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att röra ner 1 påse babyspenat (65 g) i såsen
Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Om du, precis som jag, gillar vitlök, basilika och soltorkad tomat så måste du testa detta
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.