Jag vill hålla kvar sommaren och värmen så länge som möjligt och stör mig oerhört om någon fäller enkommentar om att ”nu är det allt höst” så fort det blåser lite kallt i augusti
Okej de blev inte lika rena som om man skrubbat dem för hand, men vem orkar det när det är kilovis. Idag har jag fått ändan ur solstolen och fixat lite inför vårt midsommarfirande
En sådan där litenmen naggande god historia som passar perfekt till den heta glöggen. Ja så sa killarna i alla fall, när de slök några stycken på raken, ja de är i denstorleken att man tydligen lätt kan sätta i sig ett antal på en gång
Men jag klagar inte. En solig midsommar vid poolen är få förunnat. Jag tog dock tag i saken idag, för det är ju få saker som går upp mot sill, nypotatis, gräddfil och dill
Värm en stekpanna och lägg i smöret, låt det bubbla upp och lägg i kycklingen och fräs under omrörning ett par minuter, häll över skyn från ugnsformen och låt det puttra ihop ytterligare några minuter
Allt bara för att det nya grillelementet blev felmonterat i februari. Nu är vi på gång med bakningenigen sedan ugnenäntligen verkar fungera som den ska
Skala potatisen och skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.