Så mint var verkligen ett bra tillskott. Ironiskt att jag fryser så mycket när jag skriver det här inlägg att jag nu måste avbryta för att koka mig lite te haha
Eftersom jag har en bekant som inte tål gluten experimenterar jag för fullt med glutenfria cupcakes. Jag har förutom basreceptet även haft i 1 tsk pepparmintsolja i smeten. Glasyren är gjord av ca 2 dl florsocker, 0,7 dl mjölkfritt margarin, 0,5 dl kakao, 0,5 tsk vaniljsocker, o,5 tsk pepparmintsolja och 1 msk sojamjölk. 5 tsk pepparmintsolja och
Alternativt följer du slaviskt med under tiden kolan stelnar så du tar den i rätt tid för att skära men det har jag inte lust att följa med på så jag gör som jag beskrev precis och det går jättebra
Häll smeten i en spritspåse och spritsa den på en plåt med bakplåtspapper. När jag får mycket äggvita över från olika bak så är det lätt att slänga ihop lite maränger av det, jag gjorde en 3-dubbel sats då jag hade 6 äggvitor över och gjorde dom lite Juliga och mintiga i smaken
Glass med smak av choklad och mint är en finfin kombo. Jag har tidigare haft svårt med chokladglass, men på senare tid har jag börjat tycka om smaken i glass också
Här i en mint choklad tappning med naturlig färg av spenat som även tillför folat och järn. Överför till glasmaskin och kör tills önskad konsistens eller frys halva satsen i iskuber och mixa sedan med stavmixer och resterande sats slätt
Kolakakor med Daim Mint. Skär kakorna i bitar medan de är varma, låt svalna på plåten. Jag använde mig av daim mint, men vilken choklad som helst passar till dessa, även om krokanten i daim gör dem extra sega
/ Mixa allt och smaka av med salt och peppar. 1 plant of fresh mint / 1 kruka färsk mynta. Yeeees. I don’t know if any of you remember, but (almost 2 years…) a while ago I posted a recipe of mashed peas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.