Japp det ska det bli nu, med ett som det känns långt påsklov framför oss. Och idag är det dessutom våffeldagen och vi är hela stora familjen tillsammans så jag ska få mammas våfflor
Det låter ganska gott tycker jag. I flera år har jag gjort egen glögg, så kallad Dunderglögg. Ett halvt världsberömt recept från GöteborgsPostens lördagsbilaga, Två Dagar
Tv-kocken Anders Levén har skapat en “originalrulle” som ni snart får ta del av här på Salt&Peppar. Ditt uppdrag är nu är att skapa en fyllning som kan bräcka den
Jajamensan, vi har blivit med microvågsugn. Nu ska den invigas med poppning, spännande. Gröna lådans laxpanna 2 port (för såsglada människor)2 portionsbitar lax10 cm purjolök2 dl vatten½ fiskbuljongstärning1 msk hummerfond1 dl vitt vin2½ dl grädde1 dl crème fraiche1 pkt saffransalt och vitpepparhackad dillsparris i valfri färg1 burk skalade räkor á 170 gSkiva purjolöken tunt och dela laxen i mindre bitar. 1 burk skalade räkor á
För att förstärka sammanfogningen av olika kroppsdelar kan du använda spaghetti eller tandpetare (spaghetti är bättre om figuren förväntas bli uppäten) som armering
Har ni börjat fundera på nyårsmat än. Det är verkligen snabba svängar jämt vid jul. Man hinner knappt äta upp prinskorvarna innan det är dags för att planera allt annat än en korv- och köttbullemeny
Precis innan du häller upp den i formar droppar du i den eteriska oljan och rör om. Gjut lotionblandningen i fina små kakformar så blir barsen extra vackra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.