Smaka av med salt och peppar. Halvera auberginerna och skär rutmönster i varje halva. Skölj salladen och skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin
Igår blev det en aubergine och okragryta, rikligt kryddad med chili, ingefära och koriander. Nåja, med en indiskt matlagningskurs i ryggen serverar jag (i mitt tycke) indisk mat av betydligt högre kvalitet än samtliga restauranger jag provat mig igenom i Malmö
Forma små runda, platta biffar med handen och lägg dem på ett fat. Jag vill lära mig att laga mer kurdisk mat och har nu hittat till en blogg som har kurdiska recept
Jag valde att laga älgfärsgratäng som jag serverade tillsammans med nybakt bröd och sallad. Blanda ner grönsaker och tomatpuré, låt allt fräsa med en stund
Dessutom delar vi med oss det busenkla (och snabba, och nyttiga…) receptet på chips av grönkål. Riv bladen och fördela dessa över en plåt med bakplåtspapper eller annan form där bladen inte kan fastna
Det var som att det var gjort för mig med kombinationen aubergine, vitlök och feta. Och även om rätten kräver få ingredienser och är superlätt att laga så är den ett exempel på att vissa rätter inte kräver behöver komplicerade ingredienser för att resultatet ska bli fantastiskt
Fylld aubergine med kassler och kvibille. Stek svamp, kassler och lök. Serveras med en matig sallad. Ta ut auberginen och gröp ut så det blir en skål, hacka köttet och stek med kasslern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.