Attgöra eget nötsmör är inte alls särskilt svårt. Att skölja av nötterna, blötlägga dem och sedan torka dem på låg temperatur i ugnen är inget måste, men det gör ditt nötsmör både godare och ännu nyttigare
Grekerna är experter på attgöra frappe. En del hävdar att frappe är frappe a la Waynes, ni vet med kaffe, chokladsås, grädde, socker och ja som en hel efterrätt
Mixa aprikoserna, en del av vattnet de har legat i och nyponmjölet med en stavmixer. Tillsätt eventuellt mer vatten och mixa tills du får en slät konsistens
Jag försökte göra äppelcidervinäger för ett par år sedan på våra egna äpplen. Den egna vinägern blir nästan aldrig exakt så stark som en köpt vinäger, men vad gör väl det
Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
Innan "korvproduktionen" satte igång kände jag att jag behövde göra lite research först. Hittade en bra film från Icakuriren om att stoppa korv och även en bra webbsida om så här gör du korv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.