Det svåraste med att sätta ihop en middagsmeny är attkomma på vilken förrätt man ska bjuda på. Ta upp musslorna ur marinaden med så så mycket som möjligt kvar av chilin
Det kanske inte var särskilt jättesmart att tacka ja till att baka ännu en bröllopstårta när man inte har något kök att göra det i, men jag har ju en familj som ställer upp så jag behövde inte tacka nej
Ett gott bröd tar tid även om det är enkelt och utan surdeg. Beskrivning kommer. 5-25 g jäst500 g kallt vatten, ca 10 grader560 g kärnvetemjöl + lite till toppingen och bakbordet150 g grovt rågmjöl + lite till toppingen50 g solroskärnor75 g torkade aprikoser, hackade i bitar 10 g olivolja14 g salt utan jod. 500 g kallt vatten, ca 10 grader
Man brukar ju säga att man äter exempelvis blåbärspaj med vaniljsås. Fast är jag på kalas eller bjudning brukar jag försöka stilla mig lite och ta lagom mycket vaniljsås - man vill ju inte gärna framstå som en galning
I helgen satte jag min pepparkaksdeg och nu börjar nedräkningen (det blir julkalender i år igen). Man tager vad man haver, vi skar pepparkakor för glatta livet och kavlade med en rulle plastfolie, det gick utmärkt
När vi hade suttit ute ett tag och öppnat en varsin öl, spelat några omgångar vändtia och bara andats och njutit av eftermiddagsluften tyckte vi det var tid för attbörja med middagen
Så här till exempel (många av mina recept börjar just såhär). I burken har jag sällan mer än några hundra gram, det räcker till att sätta igång två omgångar bröd och så finns det lagom mycket kvar för attatt mata surdegen igen
Vill bara göra er uppmärksamma på att när jag skriver recept kan ni spara det som en pdf eller skriva ut det lättare genomatt öppna inlägget och klicka på knappen för detta
Om du har börjat med lågkolhydratkost (Paleo, lchf) så kanske du har märkt att du fått mer energi, bättre matsmältning, bättre humör och en smalare midja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.