45 minuter
varav 15 min arbetsinsats (har man gott om tid får kycklingen gärna stå i marinaden en god stund, men har man bråttom blir det ugnen direkt för den)
10-12 kr
per portion beroende på inköpspris
2
kg (svensk, givetvis, ingen antibiotikagödd dansk fågel)
1/2 gul
lök (finhackat)
2 st
citrongräs (finhackat)
chili
1 vrålstark
chili (jag tog en liten, röd, men en större grön fungerar bra det med – vågar du blanda?) (finhackat)
2 msk
salt
2 msk
socker
2 msk
glutamat/MSG
2 msk
flytande honung
2 msk
soja
2 msk
fisksås (kan uteslutas, men bör ingå – annars hade det uteslutit från detta recept)
2 msk
rapsolja
1 a.
Tag fram ugnsfast form, till dessa två kilo använder jag både formen och dess lock som underdelar och täcker med alu-folie.
1 b.
Dela kycklingklubborna i ben och lår. Skär snitt i köttet så kryddorna kan tränga in bättre. Lägg detta i en av formarna för kommande marinering
1 c.
Sätt på ugnen, 225 grader Finhackad lök
2 a.
Finskär löken, lägg den på kycklingen
2 b.
Finskär citrongräset, lägg den på kycklingen
2 c.
Finskär chilin, lägg den på kycklingen
2 d.
Tillsätt
2 e.
Tillsätt 2 msk glutamat (MSG)
2 f.
Tillsätt
2 g.
Ringla
2 h.
Ringla
2 i.
Ringla 2 msk fisksås över kycklingen
2 j.
Blanda kyckling och kryddor och massera in kryddorna
1 paket ramen nudlar (finns i välsorterade matbutiker annars funkar det med glasnudlar). Krossa vitlöksklyftorna i en mortel och dela ingefäran i stora bitar med skalet kvar
Visst är det dags för Vegetariskt igen. ostsås (se recept nedan). Tänkte göra en liten form, men det blev 4 portioner. Gratinera i 200° varmluftsugn i ca 20 – 30 minuter. Gott och enkelt Ingredienser 4 port
Saken är den att jag har så SJUUUUUUKT fullt upp med en massa olika spännande projekt just nu – men att majoriteten av dem handlar om vad som kommer att dyka upp på bloggen om ett tag, inte just nu
Vi tycker förstås att vegetariskt kan man äta varje dag, hela året runt. Men vårt absolut mest populära recept när det kommer till de vegetariska är det som handlar om hur du gör pizza med svartkål, potatis och parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.