Ingredienser Portioner. 4 250 g frysta jordgubbar 1 dl apelsinjuice 3 dl turkisk yoghurt 1 msk florsocker Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Rör ihop äggulor, honung, matyoghurt, kardemumma och mandel. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten. Häll i portionsformar eller i en stor form och täck med plast
Häll i granatäpplekärnorna och hallon i en mixer. När det fått en tjock, smoothieliknande konsistens, placera en sil ovanför en skål och använd en sked för att trycka ut all saft
Dela frukten i bitar, ta bort kärnorna (släng) och lägg ner frukten i karamellagen. och saften av. 4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt1 dl socker½ dl kokande vattenSaften från 1 st citronNågra droppar whisky, rom eller konjakTäck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt ½ dl kokande vatten och saften av 1 st citron
Vispa äggulor och florsocker poröst. Vänd ner grädden och yoghurten i äggröran, ta lite i taget. tina något, rör runt så att jordgubbarna går i sönder och smeten får en härligt rosa färg
) När glassen frusit kan du ta ur dem ur formarna och förvara dem i vanliga plastpåsar i frysen. Sedan tycker jag personligen att varma äpplen, varma jordgubbar och hallon är sååå gott
//Matilda Yoghurtglass med flädersmak och smultronsås. Solen skiner, man kanske är på semester och vad passar inte då bättre än en härlig, svalkande glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.