Apelsinmarmelad med fikon & kanel
Bakspecialisten Jessica
Bakspecialisten Jessica
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Apelsinmarmelad med fikon & kanel, ca 5-6 mindre burkar eller 1-1,5 liter
  •  
  • Ingredienser
  • 5 apelsiner (fruktkött från 5 st, zest från 3 st)
  • 450 g torkade fikon (1 påse)
  • 1 kg syltsocker (1 liten förpackning)
  • 1,5 dl apelsinjuice
  • 1 msk citronsaft
  • 5 kanelstänger
  •  
  • Gör så här
  • · Använd ett zestjärn att mejsla ut fruktskalet från tre apelsiner, endast det orangea skalet.
  • · Skala bort resterande skal från fem apelsiner, se till att få bort allt det vita.
  • · Finhacka apelsinerna, skär bort stjälken på fikonen och skär ner allt i mindre bitar, lägg i rymlig kastrull.
  • · Tillsätt syltsocker, juice, citronsaft, kanelstänger och zest.
  • · Låt koka samman i ca 20 minuter och häll sedan upp marmeladen i väl rengjorda torra burkar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.